Patagonia, partea a II- a - Chile

Patagonia, partea a II- a - Chile

de Gheorghe Popa mai 01, 2020

Patagonia partea a II-a – Chile

   Patagonia este o regiune foarte vastă și este împărțită între Argentina și Chile. Din El Calafate (Argentina) am plecat spre Puerto Natales (Chile) cu autobuzul iar după o noapte petrecută în Puerto Natales am plecat spre celebrul parc naționl Torres del Paine.

Paine MassifFoto Gheorghe Popa - Paine Massif

   La intrarea în Parcul Național Torres del Paine a fost foarte ciudat, toți turiștii care intră în parc trebuie completeze un formular, sunt verificate actele de identitate iar apoi sunt supuși unui instructaj din partea rangerilor din parc cu privire la regulile parcului și se insistă foarte mult pe partea cu focul (ce fel de foc ai voie sa faci, cum fumezi, unde sunt zonele în care ai voie să faci foc etc.) deoarce o foarte mare parte din pădurea de lenga a fost mistuită de incendii.

Foto Gheorghe Popa - Copaci de lenga carbonizați.

Foto Gheorghe Popa - Copaci de lenga carbonizați.

   Peisajul este dezolant datorită suprafețelor foarte întinse de pădure arsă însă parcul este dominat de celebrul Massiv Paine care parcă te face să uiți de culorile toamnei și să te obișnuiești cu situația. După câteva zile am încercat să căutăm frumosul în trunchiurile de lenga carbonizate reușind să obținem câteva fotografii abstracte decente.

Foto Gheorghe Popa - Cascada Salto Grande

   Dacă în Argentina în Los Glaciares avem Cerro Torre și Fitz Roy aici în Torres Del Paine vedetele sunt Los Cuernos și Los Torres.

Foto Gheorghe Popa - Los Torres del Paine




Gheorghe Popa
Gheorghe Popa

Autor



-->
Language
English
Open drop down