Despre mine

 

 

 

   Mă numesc Popa Gheorghe și sunt farmacist de profesie însă dintotdeauna am fost pasionat de fotografie, pot să spun că îmi place practic orice fel de fotografie, chiar dacă în ultimii ani m-am axat pe fotografia de peisaj, natură și preferata mea fotografia aeriană.

   Am început să practic fotografia la modul cel mai serios în urmă cu șase ani după un tur foto în Norvegia iar de atunci am călătorit foarte mult în mai multe locații (Islanda, Maroc, Insulele Feroe, Argentina, Chile, USA, Rusia, Turcia, Italia, Franța, Irlanda de Nord, etc.), însă cele mai mari bucurii mi le-a adus lacul Cuejdel, pe care îl fotografiez constant de șase ani. Lacul Cuejdel este locul din România pe care l-am fotografia cel mai mult, iar munca mi-a fost răsplătită prin numeroase premii la competiții naționale și internațtionale.

   Pasiunea pentru fotografie m-a determinat să înfințez firma Gphoto Gallery, care are ca obiect de activitate servicii foto, însă principala activitate o constitue imprimarea fotografiei la cel mai înalt nivel folosind o imprimantă de ultima generație de la Epson special creată pentru fotografie Fine Art. Încă de la înfințarea firmei scopul meu a fost să cresc calitatea lucrărilor produse de mine, iar prin calitate mă refer la hârtia foto folosită, suportul pe care vine montată hârtia, ramele, sticla etc.

  Până acum am pregătit trei expoziții foto, prima având-ul ca autor pe Marius Petric (expoziție de wildlife), a doua expoziție a fost de grup după un tur foto în California organizat de Horia Bogdan (California Dreaming) iar a treia fiind expoziția mea personală intitulată Portofoliu, 

   Momentan colaborez constant cu National Geographic România, însă am avut colaborări cu National Geographic Spania și Galeriile National Geographic Fine Art din S.U.A.

Publicații:

2020

       - National Geographic România publică în iulie 2020 la rubrica ''Jurnal de fotograf'' articolul ''Frumusețe Otrăvită'' ce cuprinde fotografii și o scurtă poveste despre dezstrul ecologic de la Geamăna (Munții Apuseni) (fotografii și text – Gheorghe Popa).

2019

       - National Geographic Traveler publică pe copertă fotografia My lake și articolul Lacul Cuejdel (fotografii și text – Gheorghe Popa).

2018

      - National Geographic România publică în august 2018 la rubrica ''Jurnal de fotograf'' articolul ''Lacul Fermecat'' ce cuprinde fotografii și o scurtă poveste despre lacul Cuejdel (fotografii și text – Gheorghe Popa).

      - National Geographic Spania august 2018 – fotografia ''Cold and Misty'' și o scurtă descriere a lacului Cuejdel este publicată  la rubrica ''Viziuni''.  

Expoziții personale:

      Portofoliu, expoziție personală cu o selecție variată de fotografii realizate în ultimii cinci ani. Expoziția a fost găzduită de Centru de Cultură Urbană Casino din Cluj-Napoca 2020. 

      Patagonia, a fost prima mea expoziție foto, a fost prezentată la Cluj-Napoca în cadrul Poto România Festival 2017 și la Galeriile Inter-Art din Aiud tot în 2017.

Realizări:

2020

     - GDT (European Wildlife Photographer of the Year 2020) locul doi cu fotografia Blue River la categoria Nature's Studio, fotografia Blue River face parte din proiectul Poisoned Beauty.

     - ILPOTY (The International Landscape Photographer of the Year Award) – The Amazing Aerial Award cu fotografia Yin și Yang,  de asemenea fotografia Burning feathers din proiectul Poisoned Beauty a fost inclusă în top 101.

     - ND Awards - O serie de cinci fotografii din proiectul Poisoned Beauty a fost premiată cu argint la categoria Profesional - Fine Art - Abstract

     - ND Awards - Yin și Yang a fost premiată cu Mențiune de onoare la categoria - Profesional - Nature - Aerial

     - MontPhoto și-a anunțat câștigătorii iar Blue hour at Dyrhólaey a fost premiată cu locul 2 la categoria Peisaj.

     - Siena International Photo Awards 2020, fotografia Yin și Yang a fost ''Commended'' la categoria ''The Beauty Of Nature''

     - Siena Drone Awards 2020 - ''Seria Poisoned Beauty'' a fost Commended la categoria Series iar ''Nebula'' a fost de asemenea Commended la categoria Abstract.

     - 13th International Contest of Photography NARAVA 2020, Paine Massif a fost premiată cu Mențiune de Onoare la categoria Peisaj,

     - Mențiune de onoare la unul dintre cele mai vechi concursuri din Europa celebrul Maria Luisa din Spania ediția cu numărul 30 cu fotografia  ''Blue hour at Dyrhólaey'' la secțiunea Peisaje Naturale.

      - Px3 Paris Photography Prize - Yin and Yang a fost premiată cu bronz la categoria Nature/Trees - Profesional.

      - ONE EYELAND WORLD'S TOP 10 BLACK & WHITE PHOTOGRAPHERS 2020 aici fotografia Ying și Yang a fost premiată cu argint la categoria Abstract. 

      - 5TH 35AWARDS INTERNATIONAL PHOTOGRAPHY AWARD - Bishop a fost selectată pentru catalog, a fost aleregerea juriului și inclusă in top 35 fotografii alb-negru (418000 fotografii înscrise, 117541 fotografi înscriși din 173 de țări).

2019

      - Câștigător al celebrului premiu Fred Hazelhoff Portfolio Award din cadrul concursului Nature Photographer of the Year Contest (Olanda) cu selecția de fotografii Cuejdel My Lake.

      - Locul I la MonPhoto (Spania) secțiunea Peisaj cu fotografia Cold and Misty disponibilă la vânzare în ediție limitată de 200 de bucăți doar în Galeriile National Geographic Fine Art din S.U.A. 

      - Mențiuni de onoare la unul dintre cele mai vechi concursuri din Europa celebrul Maria Luisa din Spania ediția cu numărul 29 cu fotografiile ''Cerro Torre'' la secțiunea Peisaje Montane și ''The Leftovers'' la secțiunea Peisaje Naturale

      - Monochrome Photography Awards 2019 – trei mențiuni de onoare cu ,,Tre Cime'' la profesniști secținea Peisaj, ,,Bishop'' la amatori secțiunea Natură, ,,Yosemite Valley'' la amatori secțiunea Pesisaj

      - Epson Pano Awards medalie de argint cu fotografia ,,Tre Cime'' și medalie de bronz cu fotografia ''Cold and Misty''   

     - Tokyo International Foto Awards, ,,Bishop'' a fost premiată cu argint la categoria Natură - copaci, iar White flame a fost premiată cu mențiune de onoare la categoria Fine Art-Abstract 

     - International Photography Awards (IPA), patru mențiuni de onoare cu fotografiile: Poison la secțiunea Fine Art – Abstract, Yosemite Valley și Tre Cime la secțiunea Natură – Peisaj, Bishop la secțiunea Natură-Copaci

     - ONE EYELAND AWARDS  - Bishop este finalistă la categoria Natură subcategoria Copaci

     - Minimalist Photography Awards, două mențiuni de onoare la categoria Abstract cu două fotografii realizate la Cuejdel ''Calm'' și ''Neural'' și o mențiune de onoare la categoria Aerial cu fotografia ''Mioritic'' realizată la Mărișel în Munții Apuseni.

     - International “Milvus” Nature Photography Contest - Yosemite Valley a fost highly commended.

2018

       - Fotogeografica, locul II la secțiunea Peisaj Natural cu fotografia ''Ocolașul Mare’’, realizată în Masivul Ceahlău

       - ONE EYELAND AWARDS  bronz cu seria de cinci fotografii realizate la Cuejdel – ''Cuejdel my lake'' la categoria Natură subcategoria Copaci.

       - Tokyo International Foto Awards mențiune de onoare cu fotografia Neural la secțiunea Natură-Aerian

       - International Photography Awards (IPA) patru mențiuni de onoare: Fitz Roy, fotografie panoramică a celebrului ''Vârf din Fitz Roy'' din Argentina  la secțiunea Specială-Panoramic, seria de cinci fotografii alb-negru realizate în Islanda numită ''Iceland'' la secțiunea Fine Art – Peisaj, ''Cold and Misty'' la secțiunea Natură-Copaci și  ''Neural'' la secțiunea Natură-Aerian/Dronă.

       - Le Prix de la Photographie de Paris  (PX3) două mențiuni de onoare cu: ''Dyrhólaey'' la secțiunea Fine Art – Peisaj și cu ''Cold and Misty'' la secțiunea Natură – Copaci

       - Epson Pano Awards două medalii de argint cu fotografiile ''Fitz Roy'' ș ''Paine Massif'' și trei medalii de bronz cu fotografiile ''Fitz Roy Ridge'', ''Flat Summit'' și ''Blue hour at Dyrhólaey''. 

2017

         - Locul I la “Milvus” Nature Photography Contest, secțiunea Peisaj cu fotografia ''Blue hour at Dyrhólaey''

         - Fotogeografica, locul II la secțiunea Peisaj Natural cu fotografia ''Cold and Misty''   

         - 2017 National Geographic Nature Photographer of the Year, ''Cold and Misty'', mențiune de onoare.

         - International Landscape Photographer of the Year - ''Cold and Misty'' este inclusă în top 101 a celor mai bune fotografii de peisaj.

-->
Language
English
Open drop down