Prima săptămână cu Sony A7RV

Prima săptămână cu Sony A7RV

by Gheorghe Popa June 10, 2024

    Sony A7RV vine cu multe îmbunătățiri față de vechiul meu A7RIII, în special în ceea ce privește autofocusul, performanța senzorului și capabilitățile video. Cu un senzor full-frame de 61 MP, un sistem de autofocus nou, bazat pe AI, cu recunoaștere avansată a subiectului, aparatul este mult mai rapid și precis. Am observat o diferență notabilă în utilizarea obiectivului Sigma 35mm f/1.4.
Montarea obiectivului Sony FE 200-600mm F5.6-6.3 G OSS a fost o alegere excelentă pentru testarea capabilităților AF și pentru fotografierea subiectelor la distanță mare. Update-ul la software-ul aparatului și al lentilelor este întotdeauna o idee bună, deoarece îmbunătățirile software-ului pot optimiza performanța aparatului și a obiectivelor, așa că am început cu asta.
    Am avut ocazia să testez temeinic acest aparat și sunt extrem de mulțumit de performanțele sale. Iată câteva observații bazate pe experiența mea recentă:

Testare AF și ISO

AF pentru fotografie:
    Am folosit Sony A7RV împreună cu obiectivul Sigma 35mm f/1.4 la un eveniment și am fost foarte impresionat de precizia autofocusului chiar și la diafragma f/1.4.
    În teren, am testat autofocusul pe păsări folosind obiectivul Sony FE 200-600mm F5.6-6.3 G OSS. AF-ul a fost extrem de precis și rapid, chiar și la distanțe mari și subiecți în mișcare rapidă.
    Am folosit mai tot timpul aparatul pe modul crop ceea ce mi-a oferit o imagine finală de 26 megapixeli iar obiectivul s-a transformat în 300-900mm. Chiar și pe modul crop a trebuit să mai ajustez puțin imaginile însă chiar și așa la cea mai mare cropuire ca să o numesc așa am mai rămas lejer cu 15 megapixeli, suficient pentru un print de dimensiuni mare.

Performanța ISO:

  • Am testat performanța ISO în condiții de lumină scăzută și am observat că până la ISO 2500, imaginile rămân clare și detaliate, fără zgomot semnificativ.

Eye AF și Tracking AF:

  • Eye AF și funcția de urmărire a subiectului sunt incredibil de eficiente. Aparatul reușește să păstreze focalizarea precisă pe ochii subiectului chiar și în mișcare, ceea ce este esențial pentru portrete și fotografii dinamice.

Modurile de fotografiere:

  • Am experimentat cu rafala de cadre și am constatat că viteza și precizia aparatului în capturarea momentelor rapide sunt excelente. Acest lucru este foarte util pentru fotografierea subiecților în mișcare rapidă, cum ar fi la evenimente sportive.

Funcțiile video:

  • AF-ul pe video este foarte bun, menținând focalizarea precisă și fluidă pe subiecți în mișcare. Am testat filmarea în diferite rezoluții și frame rate-uri, iar rezultatele sunt impresionante.

Stabilizarea imaginii:

  • Sistemul de stabilizare a imaginii funcționează impecabil, atât cu obiectivele stabilizate, cât și cu cele care nu au stabilizare optică încorporată cum este Sigma 35mm F1.4. Am reușit să obțin imagini clare chiar și la timpi de expunere mai lungi.

Compatibilitatea obiectivelor:

  • Am testat mai multe obiective din colecția mea, iar toate s-au comportat excelent cu noul body, beneficiind de îmbunătățirile aduse de A7RV.

    În concluzie, experiența mea cu Sony A7RV a fost extrem de pozitivă. Este un upgrade semnificativ față de A7RIII, cu îmbunătățiri notabile în toate aspectele importante pentru un fotograf profesionist. Voi lăsa câteva exemple cu păsărelele pe care le-am fotografiat în teste pentru a evidenția capacitățile aparatului.

Fotografii: Gheorghe Popa
Gheorghe Popa
Gheorghe Popa

Author-->
Language
English
Open drop down