Patagonia, partea I – Argentina

Patagonia, partea I – Argentina

by Gheorghe Popa April 18, 2020

Patagonia partea I – Argentina 

     Acum trei ani pe vremea asta călătoream spre Argentina, mai precis Buenos Aires iar de aici spre El Calafate cu escală în celebrul oraș de la capătul pământului Ushuaia (Țara de Foc). Parcul Național Los Glaciares este imens din El Calafate până în orășelul El Chalten am mers cam trei ore cu autobuzul iar de aici a început aventura.

Foto. Gheorghe Popa - Fitz Roy

 Foto Gheorghe Popa -  Fitz Roy. 

  Din El Chalten se merge spre Fitz Roy și Cerro Torre două vârfuri muntoase ultracunoscute în rândul montaniarzilor, aici am făcut doar trekking si fotografie timp de 7 zile. Am stat în două campinguri celebre, Poincenot la baza lui Fitz Roy și De Agostini la baza lui Cerro Torre, tot echipamentul și mâncarea le-am cărat în spate deoarece campigurile aveau în dotare doar o latrină fără alte servicii, timp de 7 zile am băut doar apă din râu, poate cea mai bună și mai proaspătă apă pe care am baut-o vreodată. În luna aprilie în Patagonia este toamnă iar noi am prins o vreme neașteptat de stabilă, zăpada și-a făcut prezența doar în prima zi când am ajuns la baza lui Fitz Roy probabil ca să ne sperie puțin. Pădurile de lenga de la baza lui Fitz Roy m-au impresionat cel mai mult, copacii aceștia sunt foarte interesanți prin forma lor unică dată de cele mai multe ori de clima din Patagonia cunoscută pentru vremea schimbătoare și vânturile puternice.

Foto Gheorghe Popa - Ninsoarea din prima zi la baza lui Fitz Roy.

Foto Gheorghe Popa - Ninsoarea din prima zi la baza lui Fitz Roy.

Foto Gheorghe Popa - Fitz Roy la răsărit.

Foto Gheorghe Popa - Fitz Roy la răsărit.

Foto. Gheorghe Popa - Ghețar lângă Fitz Roy.

 Foto Gheorghe Popa - Ghețar lângă Fitz Roy.

   Primele zile la baza lui Fitz Roy au fost de acomodare pentru că tot ceea ce ne înconjura era diferit iar bucățile mari de gheță care se desprind din ghețar scot niște sunete care se aseamănă cu ale unor tunete, unele erau mai intense altele mai puțin intense, erau asemănătoare unei furtuni de vară din depărtare. Dupa cele 7 zile petrecute în natură ne-am întors în El Calafate iar de aici am mers spre celebrul ghețar Perito Moreno, aici a fost un spectacol de gheață, lumină, culoare condimentat cu puțin suspans deoarece la un anumit interval de timp bucăți foarte mari de gheță se desprind din pereții ghețarului, am încercat de câteva ori ca să surprind fenomenul însă fără succes sau mai bine zis nu am surprins căderi chiar așa de mari de gheață care să mă mulțumească din punct de vedere fotografic. Dacă ajungeți vreodată în El Calafate este obligatoriu să luați cina la un restaurant tradițional unde se servește celebra vită argentineană, trebuie să fie medium rare (obligatoriu :) ), credeți-mă pe cuvânt că nu veți fi dezamăgiți.

Foto Gheorghe Popa - Perito Moreno.

Foto Gheorghe Popa - Perito Moreno.




Gheorghe Popa
Gheorghe Popa

Author



-->
Language
English
Open drop down