Primul weekend de libertate

Primul weekend de libertate

de Gheorghe Popa mai 23, 2020

   După o lună de carntină a venit în sfârșit 15 mai o zi care în 2020 a fost mai așteptată decât 1 mai.

  Prima zi de libertate a fost ciudată, parcă am uitat cum este să văd lume pe stradă sau mai bine zis multă lume pe stradă. A fost un weekend pe care l-am petrecut cu familia pe lângă casă, însă tot cu rucsacul foto după mine, ca de obicei. Cred că în pandemie am învățat să ne bucurăm de lucrurile mărunte sau să încercăm să punem în valoare și să apreciem mai mult ceea ce avem pe lângă noi de la natură la oameni.

 Foto Gheorghe Popa - Gușteri stând la soare.

   Chiar dacă pentru oameni a fost o periodă grea, ciudată, natura și-a urmat cursul firesc cum face de fiecare dată, lunile acestea de izolare cred că m-au făcut mai sensibil la ceea ce mă înconjoară, izolarea mi-a pus imaginația la încercare.

   Consider că am ieșit din carantină cu niște ''defecte'', am învățat că se poate face fotografie oriunde și în orice moment al zilei, am învățat să apreciez libertatea și să-mi folosesc imaginația care se pare că poate să te elibereze chiar și în momentele grele, cred ca de cele mai multe ori limitele pe care ni le autoimpunem conștient sau nonconștient sunt cea mai mare problemă cu care ne confruntăm.

Foto Gheorghe Popa - Blue spot 

Foto Gheorghe Popa - Minimal green 

   Fluturii albaștrii i-am fotografiat în gradină printre roșiile proaspăt răsădite, erau câteva zeci și au venit imediat după ce am udat roșiile, se pare că sunt atrași de umezeală. Cuplul de gușteri stătea la soare pe niște bolovani lângă fântână, erau foarte calmi și relaxați, am făcut o ședință foto cu ei. Fotografia din dronă (Minimal Green) reprezintă un câmp prospăt arat pe care a rămas o mică insuliță de verdeață, este fascinantă combinația de culori și textura pământului proaspăt arat.

Foto Gheorghe Popa 




Gheorghe Popa
Gheorghe Popa

Autor



-->
Language
English
Open drop down