Jurnal de carantină

Jurnal de carantină

de Gheorghe Popa mai 02, 2020

Jurnal de carantină

   Primăvara lui 2020 ne-a adus o grămadă de schimbări în viață, am terminat anul 2019 cu o lună decembrie în care am făcut foarte multe ieșiri iar rezultatele au fost peste așteptări. Anul 2020 l-am încept la fel, am ieșit foarte mult, am mers de foarte multe ori la Cuejdel, am urcat de vreo două ori pe Ceahlău și speram să continui așa tot anul. Din păcate în martie s-a dat totul peste cap din cauza COVID-19, au urmat câteva săptămân intense în care am încercat și eu ca toată lumea să aflu cu ce mă confrunt însă după aceste săptămâni în care mai toată lumea a început să bată câmpii cu teoria conspirației, 5G, americanii, rușii, chinezii etc. simțeam nevoia de o pauză , așa am descoperit că din fața casei până la o potecă din pădure sunt doar 300 m și că pe acolo aproape că nu umblă nimeni niciodată.

   Dar ce poți să faci pe un deal care a fost defrișat acum câțiva ani? Răspunsul este să mergi până acolo cu o cameră în mână și să-ți pui imaginația la treabă, întodeauna la început este greu însă din entuziasm, din bucuria de a fi liber cred că totul a fost mai frumos pentru mine. Am scos drona ca să văd cum poate să arate o pădure în revenire, tufele pentru că acum sunt doar copăcei micuți și ceva tufe pe acolo mi-au adus prima fotografie de care eram mulțumit, am numit-o ''Tufa zilei'' :), o fotografie abstractă cu o tufă înmugurită în lumina soarelui la apus. După câteva zile au început să înflorească cireșii sălbatici iar pădurea a început încet-încet să înverzească.

Foto Gheorghe Popa - ''Tufa zilei''.

Foto Gheorghe Popa - Cireșii sălbatici înfloriți în lumina apusului de soare.

Foto Gheorghe Popa - Pădurea văzută de sus pe la mijlocul lunii aprilie.

   După ce am început să mă plictisesc de fotografie aeriană m-am gândit să încerc ceva nou și anume fotografia prin tehnica ICM (Intentional Camera Movement), nu am mai făcut genul acesta de fotografie însă fiind carantină mi-am zis că merită ca să încerc, oricum altceva nu aveam ce să fac, din fericire mi-a ieșit o fotografie acceptabilă din primele încercări așa că am continuat să-mi perfecționez tehnica în zilele următoare iar rezultatele au fost satisfăcătoare, cred că am reușit în final ca să păstrez trei fotografii pentru portofoliu.

Foto Gheorghe Popa - Silhouette (fotografie realizată prin tehnica ICM).

Foto Gheorghe Popa - Vis de primăvară (fotografie realizată prin tehnica ICM).

   Spre sfârșitul lunii copacii erau înverziți așa că mi-am propus să surprind frumusețea pădurii primăvara îmbrăcată în verde crud, așa că m-am jucat cu lumina puternică pe trunchiurile copacilor și frumosul verde crud al frunzelor.

Foto Gheorghe Popa - Pădurea proaspăt înverzită.

Luna aprilie a fost interesantă am avut un punct maxim în care am fost motivat și inspirat, însă spre sfârșitul lunii atât inspirația cât și motivația au cam dispărut, sper ca luna mai să fie la fel de interesantă ca și luna aprilie.

Foto Gheorghe Popa - Selecția lunii aprilie.




Gheorghe Popa
Gheorghe Popa

Autor



-->
Language
English
Open drop down